Vrouw Maria veden alla

A-lippu on laskettu

Tämän kesän kenttätutkimukset Vrouw Marialla on saatu päätökseen. Suuntaamme parhaillaan kohti Hankoa, koska perjantaiksi ennustettu 12 m/s tuuli olisi tehnyt sukellustoiminnan huomenna mahdottomaksi. Ajomatka hylyltä Hankoon kestää noin 4, 5 tuntia, joten tämäkin päivää venyy pitkäksi. Nyt saimme ”purettua leirin”, sekä veden alla että päällä, hyvissä olosuhteissa ennen hylyltä poistumista.

Kaksi työntäyteistä viikkoa sujui erinomaisesti, ja hylyn lastista ja itse aluksesta saattiin kerättyä rutkasti lisää tutkimusmateriaalia. Jokaisella kenttätyöjaksolla löydetään ja havaitaan jotakin uutta, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Kun palaamme maihin, näytteet lähetetään analyysilaboratorioihin, piirretään kartat ja piirrokset puhtaaksi ja tehdään tulkintoja kenttätutkimusten tuloksista. Toivottavasti palaamme Vrouw Marialle taas ensi vuonna!

Written by vrouwmariavedenalla

14.7.2011 klo 22:32

Kategoria(t): Yleinen

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oli mielenkiintoista seurata retkeänne. Onnea matkaan jatkossa ja hostakaa se Rouva maihin meidän maakrapujenkin ihailtavaksi!

  Terveisin Matti

  Matti Kokko

  15.7.2011 at 00:02

 2. Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista. Toivottavasti julkaisette talven aikana tietoa miten tutkimukset maissa etenee.

  Pekka

  15.7.2011 at 08:23

 3. Lämpimät onnittelut onnistuneesta kenttätutkimuksesta. Lepoa ja leppoisaa kesänjatkoa koko tiimille!
  Minna

  Minna Leino

  15.7.2011 at 13:12

 4. Kiitos kaikille kommenteista! Olisi kyllä todella hienoa saada rouva pinnan päälle tutkittavaksi, mutta toistaiseksi edetään näin. Päivitämme tänne myös jälkitöiden etenemisestä aina kun tulee jotakin uutta kerrottavaa.

  Hyvää kesää kaikille maakravuille ja merikarhuille tasapuolisesti!

  – Riikka-

  vrouwmariavedenalla

  19.7.2011 at 12:33


Kommentointi on suljettu.