Vrouw Maria veden alla

Sopivaa sukelluskeliä odotellessa

Muikku Börstön laiturissa aamulla

Lähdimme kauniilta Borstön saarelta jo aamuseitsemän jälkeen ja suuntasimme tuuliselle merelle. Matkan aikana suunniteltiin sukellustehtäviä, myös Jaakko Kolmonen ja lanttureseptit on käyty läpi :-). Kahvia on juotu riittävästi. Sukeltaminen ei ole vielä turvallista aallokon takia, mutta seurantakuvaus saatiin aloitettua. Se tehdään edellisvuosien tapaan ROV:lla eli kauko-ohjattavalla robottikameralla.

ROV ahkeroi, kun sää ei salli sukeltaa

Mikäli sukellukset päästään aloittamaan iltapäivällä, tarkoituksena on kuvata pienempi ruumanluukku sisäpuolelta, kansihytin alue pumppujen ja isomaston välistä sekä isomman ruumanluuku sisäpuolelta mm. lokerollinen laatikko, jonka sisältöä eilen tutkittiin. Mittausdokumentointia tekevä sukeltajaryhmä mittaa kansihytin aluetta sekä ankkuripelin sijainnin suhteessa hylyn keulaan. Kolmannen sukellusparin tehtävänä on nostaa näyte pienemmän ruumanluukun sisällä olevasta avonaisesta pakkauslaatikosta.

Leiri lähestyy jo loppusuoraa, mutta tekemistä olisi paljon…

Borstö-gumman myöhään tiistai-iltana

Written by vrouwmariavedenalla

13.7.2011 klo 14:15

Kategoria(t): Yleinen

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Morjensta sinne merelle (jos siellä vielä olette?)!

  Mitäs tiiminne tykkää oheisessa linkissä mainitusta Gotlannin löydöstä? Käytättekö Vrouw Mariaa tutkiessanne samankaltaisia sukellusapuvälineitä kuin kuvassa oleva sukeltaja?

  Kyseleepi nimimerkki ”Nostakaa Rouva maihin”

  Matti Kokko

  14.7.2011 at 16:50

 2. Onpas aikamoinen alus ja varustelu, meillä mennään ihan räpylävoimalla, sopivan rauhallisesti ja pöllyttämättä, eikä suljetun kierron laitteitakaan vielä ole käytössä. Gotlanti olisi todella mielenkiintoinen sukelluskohde, ja tuo löytö samoin. Olisi hienoa jos hylyn ajoitus voitaisiin jotenkin varmistaa dendronäytteillä tai jonkun esinelöydön avulla!

  – Riikka-

  vrouwmariavedenalla

  19.7.2011 at 12:51


Kommentointi on suljettu.