Vrouw Maria veden alla

Levää ja lasilinssejä

Yksi maanantaina nostetuista linsseistä

Viikonlopun vapaiden jälkeen palasimme iltapäivällä Vrouwlle. Pintavedessä oli paljon levää, ja sen näytti lähinnä raparperikiisseliltä. Onneksi näkyvyys hylyllä oli edelleen kohtalainen. Sukeltajat pääsivät heti tositoimiin ja isosta ruumanluukusta nostettiin yhteensä 24 lasilinssiä. Ne ovat halkaisijaltaan n. 40 mm,  vaikuttavat lievästi kuperilta. Lasilinssejä on käytetty mm. silmälaseissa ja erilaisissa optisissa laitteissa. Linssit ovat yllättävän ohuita ja muodoltaan pyöreitä, tosin reunojen leikkaus ei aina ollut aivan ole ihan huolellista. Linsseistä pyritään selvittämään mm. lasin koostumus ja vahvuudet. Osa sukeltajista otti lisäksi mittauksia hylyn isomastosta ja irtonaisia takilanosia paikannettiin hylyn styyrpuurin puolelta tarkempia mittauksia varten.

Tämän viikon tehtävälistalla on laivan rungon ja takilan osien dokumentointia. Huomiseksi on luvattu kovaa tuulta, saa nähdä mitä ehditään tehdä.

Muikun kiinnittäminen alkamassa

Yoldia odottaa Muikkua

Kompressorin korjauskomppania

Trimixin sekoitus vauhdissa

Written by vrouwmariavedenalla

11.7.2011 klo 21:32

Kategoria(t): Yleinen

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hei vaan kaikille!

    Mukava taas seurata aktiivista blogia kenttätöistä. Toivottavasti säät ja kirkkaat vedet suosivat myös tällä viikolla. Työn iloa!

    – Ville

    Ville Peltokorpi

    12.7.2011 at 08:30


Kommentointi on suljettu.