Vrouw Maria veden alla

Hylje Vrouw Marialla

Tänään olemme saaneet ihailla ja ihmetellä Vrouw Marialla sukeltavaa ja touhuavaa leikkisää hyljettä. Utelias ja peloton hylje on tökkinyt hylylle asetettua ROV-robottia kuonollaan, pyörinyt sen kameran edessä antaen näin ikuistaa itsensä sekä tullut sen kaapelia pitkin ylös ja alas. Se on tunkenut kuonoaan kannen rakoihin, käynyt ruumassa ja kurkistanut sieltä. Se on jopa töninyt kumoon hylylle asetettuja lamppuja.

Pinnalla hylje on leikkinyt tutkimusaluksen kiinnitysköysillä, pureksinut vaijereita ja läpsinyt räpylöillään pieniä laskeutumis- ja nousupoijuja sekä tutustunut r/v Muikun ahteriosiin. Porekylpyjä se on ottanut sukeltajien pintaan kohoavissa ilmakuplissa.

Onkin hauskaa, että olemme saaneet hylkututkimuksiin mukaan todellisen paikallisen asukkaan. Välillä tämä innokas otus on tosin osoittanut varsin huligaanimaisia piirteitä,  sillä vaikuttaa siltä, että se on rikkonut hylyn valaistukseen käytetyn lampun. Reippaan menon jälkeen sen ”vanhemmat” kävivät hakemassa seikkailijan rauhoittumaan.

Mitäköhän mieltä se olisi leikkikenttänsä nostosta?

Vrouw Marialla hylkeellä on hyvät oltavat sillä alue on Natura 2000 -aluetta. Lisäksi siellä vallitsee ympärivuotinen liikkumis- ja sukeltamiskielto. Hylyn ympärillä on myös Muinaismuistolain mukainen suoja-alue.  Toivotaan hylkeelle siis hyvää ja turvallista tulevaisuutta.

Written by vrouwmariavedenalla

6.7.2011 klo 16:10

Kategoria(t): Yleinen