Vrouw Maria veden alla

Lähtö Hangosta

Tervehdys kaikki,

Hangon läntinen selkä

Maisemia Hangon läntiseltä selältä

Vrouw Maria veden alla -hankkeen tutkimustiimi lähti tänään noin kello 13.40 Hangon Vapaasatamasta kohti Vrouw Mariaa. Tukialuksina toimivat Suomen ympäristökeskuksen r/v Muikku, jossa on viiden hengen miehistö ja Immi Wallinin r/v Yoldia, joka toimii leirin aikana sukellusalustana. Lisäksi mukana on Museoviraston Meri 2 -apuvene. Mukana on Museoviraston kymmenen hengen tutkimustiimi, joukossa on sekä paineilma- että seoskaasusukeltajia.

Tuulen voimakkuus on noin 6,5 m/s, toivottavasti keli tyyntyy mahdollisimman pian! Tänä iltana emme pääse hylylle, vaan suuntaamme kohti Egelskäriä. Arvioitu matka-aika on 3,5 tuntia. Huomenna on tarkoitus aloittaa sukellukset.

Kesäkuussa testasimme sukellus- ja tutkimuskalustoa Luksian sukelluskoulutuskeskuksessa Lohjan Ojamolla. Esimerkiksi video- ja valokuvausvälineitä on syytä testata ennen varsinaisia kenttätöitä, jotta varmistutaan kaluston toimivuudesta 40 metrin syvyydessä. Viime vuonna näkyvyysolosuhteet hylyllä olivat erittäin huonot, nyt toivotaan parempia olosuhteita työn sujuvuuden helpottamiseksi.

Olemme valmistutuneeet eri tyyppisiin sukellustöihin. Mukanamme on mm. injektioruiskuja, joilla on tarkoitus imeä pintasedimenttiä pois hylyn esineiden päältä mahdollisimman varovasti. Tarkoituksena on päästä näkemään paremmin esim. mitä esineitä ruuman laatikoissa on. Lopullisesti tehtävät päätetään paikan päällä keliolosuhteet huomioiden.

Apuvene Meri 2 ja kaasusäiliöitä

Apuvene Meri 2 ja kaasusäiliöitä

The Vrouw Maria research team has embarked from Hanko towards the Archipelagian sea. We will head towards Egelskär where we will moor overnight. The plan is to continue to Vrouw Maria tomorrow morning and start working on the wreck site if the weather permits.

Written by vrouwmariavedenalla

4.7.2011 klo 15:27

Kategoria(t): Yleinen