Vrouw Maria veden alla

Näkemiin Vrouw Maria!

Tänään työpäivämme sisälsi kylkilankkujen ja kaarien dokumentointia mittaamalla, keulan puoleisen maston mittauksia ja näytteenoton, ruuman ja kansihytin jäänteiden videokuvausta ja työmaan siivouksen. Hylyn ulkopuolelta otettiin myös pohjasedimenttinäyte mikrobiologista tutkimusta varten. ROV oli vedessä koko työpäivän ajan ja työntekoa hylyllä tallennettiin videolle. Laivan kylkilankut olivat paikoitellen jopa noin 40 cm leveitä.

Keulamasto on hieman kallellaan ja mastossa havaittu värinä sekä ajoittainen laajempi liike on hangannut mastoa sääkannen tasolta sekä pukspröötin kohdalta. Videokuvan perusteella voi todeta, että hylyn seuranta on todellakin tarpeellista. Pehmeämmät puulajit kuten havupuut kuluvat nopeammin kuin esim. tammi, joten eri rakenteisiin käytettyjen puulajien selvittäminen auttaa myös arvioimaan hylyn säilymistä veden alla.

Sukelluslippu laskettiin tänään illalla klo 20 jälkeen tuloksekkaan ja pitkän työpäivän jälkeen. Lähdemme yöksi Vänöön lähelle ankkuriin ja huomenna palaamme Kasnäsiin.

Written by vrouwmariavedenalla

9.9.2010 klo 22:16

Kategoria(t): Yleinen