Vrouw Maria veden alla

Maanantain ja tiistain tehtäviä Vrouw Marialla

Tutkimukset ovat jatkuneet mitä hienoimmassa kelissä! Hylkeet käyvät kurkkimassa lähistöllä ja jostakin ihmeen syystä alukseemme on muuttanut myös lukuisa joukko metsäluteita! Niitä kaivellaan räpylöistä ja muista sukellusvälineistä. Ehkä tämä on intiaanikesään kuuluva ilmiö. Vedessä on edelleen paljon korvameduusoja.

Tutkimustehtävät ovat edenneet hienosti. Viime viikolla otettiin näyte kaaren päästä, eilen kansilankusta ja tänään keula – ja perärangasta. Myös rungon dokumentointi mittaamalla, piirtämällä ja ROV-kuvaamalla on edennyt. ROV ajettiin mm. pienestä ruumanluukusta sisään ja kuvattiin aluksen sisälaudoitusta, polvia, kansipalkkeja ja kansilankkuja sisältä päin. Myös ruuman pohjalla erottui liitupiippuja nippuina. Suuri osa pienestä ruumanluukusta näkyvistä rakenneosista tai lastiin/laivan varusteisiin kuuluvista kappaleista on hyvin vaikeasti tunnistettavissa.

Myös seurantakuvaus saatiin aloitettua tänään, noin kolmestakymmenestä tarkkailupisteesta on nyt kuvattu ROV:n avulla puolet. Näkyvyys on onneksi parantunut hieman ja kansitasolla se on jo kohtuullinen.

ROV-kuvaa maanantain  kaarivälimittauksista

Written by vrouwmariavedenalla

7.9.2010 klo 19:39

Kategoria(t): Yleinen