Vrouw Maria veden alla

Ensimmäinen päivä hylyllä

Aamupäivä alkoi pienillä vastoinkäymisillä, itäinen poiju oli karannut mutta löytyi onneksi lähistöltä. Tuulikin puhalsi aamupäivällä hieman liikaa, mutta tyyntyi onneksi iltapäivään mennessä. Hylky paikannettiin ja sitä ehdittiin kuvata ROV:lla. Näkyvyys on todella huono, vedessä kelluu paljon partikkeleita, joten sukellustyö ei tule olemaan helppoa. Hylky katosi heti kuvaruudulta kun ROV ajettiin hieman kauemmas rakenteista. Ensimmäinen sukellus päästiin tekemään illalla ja hylyn keulan puolelle vietiin nousuköysi. Nyt lähdemme kohti Borstötä. Toivottavasti näkyvyys hieman paranisi, tällä hetkellä se on noin 0,5-1 m.

Written by vrouwmariavedenalla

31.8.2010 klo 20:28

Kategoria(t): Yleinen

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Minkälaisella ROV-laitteella siellä hylyllä kuvataan? Pääseekö sillä hylyn sisälle?

  tekniikasta kiinnostunut

  1.9.2010 at 09:01

 2. Kiinnostaa myös tuo ROV. Miten paljon niitä Suomessa käytetään ja minkälaisen pätevyyden tarvitsee siihen että laitetta voi ohjata esimerkiksi tällaisissa olosuhteissa? Missä sellaista koulutusta tarjotaan?

  janoshon

  1.9.2010 at 11:22

  • Tuo micro ROV näyttää olevan Videoray Pro3 XTO mallinen. se on pienikokoinen n.(30cm x 20cm x 40cm). vedessä tuo ei paina lainkaan vaan sitä ohjataan potkureiden avulla pinnalta. Pilotti katsoo kuvaruudulta maisemaa ja käyttää ”joystickkejä”. Suomessa on viranomaisilla ja muutamilla yksityisillä yrityksillä ja kansalaisilla ROV laitteita, erikokoisia ja eritehtävään tarkoitettuja. ROV järjestelmä koostuu: pintayksiköstä, kaapelista ja subista. lisävarusteita saa mm: sonar, paikannuslaite, lisäkameroita, käsivarsia jne. Koulutusta tarjotaan Norjassa ja Skotlannissa.

   Mikko Simola

   1.9.2010 at 12:32


Kommentointi on suljettu.